Husmanskost

Gräddstuvad ungnötslever

Gräddstuvad ungnötslever

En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska, kanske för att det tar ganska lång tid att göra…

Korv a la Forsell

Korv a la Forsell

Korvgryta a la Forsell är klassisk skolmatsalsmat för alla över en viss ålder. Jag och maken minns den, med viss…

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Korv stroganoff har hämtat inspiration från klassikern biff stroganoff och kan varieras ganska kraftigt. Det här är mer av ett…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste mostyperna man kan få på sin tallrik. Åtminstone om det…

Vinter

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja…

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar…

Rulla till toppen